Çeker ailesinden bir hizmet daha 

Çeker ailesinden bir hizmet daha 

Çeker ailesinden bir hizmet daha 

Gaziantep’in ve ilçemizin  tanınmış iş insanlarından Volkan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Çeker’in kızı Ayfer Feyza Çeker Fıstıklık Mahallesi’ne eczane açtı.

Eczanenin açılışına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, Bilken Yumurta Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Uygur ve kentin çok sayıda tanınmış ismi de katıldı. Eczanenin açılışı ile birlikte Eczacılar Odası Gaziantep Şube Başkanı İrfan Demirci tarafından Ayfer Feyza Çeker’e Eczacılık Rozeti takıldı.

Fıstıklık Mahallesi’ne Çeker Ailesi tarafından böyle bir hizmet kazandırılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Fıstıklık bölgesi Şehitkamil’de nüfusu çok hızlı artan, planlı büyüyen bir mahallemiz. Bu mahallenin sosyal ihtiyaçları da var. Bu noktada belediye olarak yapılan sosyal ihtiyaçların yanında özel sektöründe yapması gereken yatırımlar vardı. Hayır sahibimiz vasıtasıyla mahalleye yeni bir sağlık ocağı yapıldı. İnşallah en kısa sürede hizmete girecek. Aynı zamanda onun yanında 112 Çağrı Merkezi var. Bu bölgedeki insanlarımızın ihtiyacı olduğunda da anında ulaşabilecek bir sistem. Diğer taraftan da bu bölgede yaşayan insanlarımızın ilaç ihtiyacını karşılamak adına eczane ihtiyacı vardı. Sağ olsunlar Bilal Çeker, kızı Feyza hanımla birlikte buraya güzel bir yatırım yapıldı. Hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlık sıhhat afiyet versin. Tabi gönül ister ki pandemi sürecinin dışında daha rahat maskesiz bir ortamda bu mutluluğu paylaşalım. İnşallah o günlerde gelecek. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizden maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmelerini rica ediyorum. Feyza hanıma hayırlı olsun diliyorum. Allah helalinden bol kazançlar versin” ifadelerinde bulundu.

Bölgede eczane ihtiyacını karşılayacak bir hizmet noktası daha açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Eczacılar Odası Gaziantep Şube Başkanı İrfan Demirci, “Eczanelerin özellikle bu pandemi sürecinde önemi çok ciddi bir şekilde ortaya çıktı. Eczaneler bu süreçte birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak da kabul edildi. Bu son 10 aylık dönemde özellikle raporlu ilaçların eczanelerden hekime, sağlık tesisine başvurmadan verilmesi sürecini eczaneler başarılı bir biçimde yürüttü. Buradaki amaç hasta iki tane yere gitmesin bir yere gitsin. Dolaysıyla bulaş riskinin azalmasını sağlayabilir miyiz şeklindeydi? Bunu da başardık. Devletin maske dağıtımına yardımcı olduk. Yeni kurulan mahallelerde eczacı hanım gibi arkadaşlarımızın eczane açmaları da bizi memnun ediyor. İlaca ulaşabilmenin kolay olması önemlidir. Bereketli bir iş hayatı geçirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in tanınmış İş İnsanlarından Bilal Çeker ise kızı Ayfer Feyza Çeker’in eczane açılışında yaptığı konuşmada “Öncelikle Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum. Fıstıklık Mahallesi bildiğimiz, gördüğümüz mahalle değildi. Buraları gördük sanki yeni bir Karataş yaratılmış gibi, çok planlı, çok projeli ve çok güzel bir mahalle ortaya çıkmış. Biz de buna duyarsız kalmadık. Bu mahallede eczanenin eksikliğini hissettik ve kızımın eczanesini burada açmaya karar verdik. İnşallah burada mahalle halkına, şehrine ve hastalara hizmet edecek. Açılışta bizleri yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na, Eczacılar Odası Başkanımız İrfan Demirci’ye, dostlarıma, akrabalarımıza teşekkür ediyorum” açıklamalarına yer verdi. 

Eczacı Ayfer Feyza Çeker ise eczanenin açılışında şöyle konuştu: “Sağlık danışmanlığı rolüne bugünden itibaren mezun olup eczacılık yeminini ettikten sonra bugün resmi adımımı atmış bulunmaktayım. Elimden gelenin en iyisini yapacağıma bir kez daha söz veriyorum. Katılımlarından dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na, Eczacılar Odası Başkanımız İrfan Demirci’ye ve sevenlerimize teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ve hayır dualarıyla birlikte açılışı gerçekleştirilen Çeker Eczane’sinin Avrupa Standartlarına uygun bir eczane olduğu vurgusu yapılarak Eczacılar Odası Gaziantep Şube Başkanı İrfan Demirci tarafından Çeker Eczane’sini açan Ayfer Feyza Çeker’e Eczacılık Rozeti takıldı.