Sahte alkolden zehirlenenlerin sayısı 12’ye yükseldi

Sahte alkolden zehirlenenlerin sayısı 12’ye yükseldi

Sahte alkolden zehirlenenlerin sayısı 12’ye yükseldi

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, sahte içkiye bağlı zehirlenen kişi sayısının meye 12’ye yükseldiği belirtildi.

Hastanelerde tedavisi süren 8 kişiden birinin taburcu edildiği diğer 7 kişinin ise hayati tehlikesinin devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Nizip ilçemizde 13-15 Aralık 2021 tarihleri arasından yaşanan sahte alkol zehirlenmesi olayları kapsamında 12 vatandaşımızın hayatı tehlike ile ilçemiz ve Gaziantep ilindeki hastanelere başvurduğu, farklı hastanelerde tedavi altında olan vatandaşlarımızdan 4'ü yaşamanı yitirmiştir. 7 vatandaşımızın hayati tehlikesi devam etmekte olup, 1 vatandaşımızın tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir. İlk olayın intikali üzerine Nizip Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma işlemlerine başlanılmış olup, ilk etapta 14 iş yerinde Sulh Ceza Hakimliğinden arama kararı alınarak yapılan arama neticesinden herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır. Akşam saatlerinde Gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında yazılı arama kararı verilerek 2 ayrı adreste arama yapılmış olup, yapılan arama sonucunda toplam 583 adet çeşitli miktarlarda gümrük kaçağı ve bandrolsüz alkol şişesi ele geçirilmiş, iki şüpheliden ele geçen kaçak alkollerin ilçemizde meydana gelen yaralanmalarla bir bağlantı kurulamaması nedeniyle kaçakçılık kanununa muhalefetten adli kontrol tedbiri ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş olup şüpheliler hakkında adli kontrol tedbirine karar verilmiştir. Sahte alkol zehirlenmesi kapsamında zehirlenen mağdurlardan alınan ilk beyan ve yapılan görüşmelerde sahte alkolü Şüpheliler E.G ve M. K isimli şahıslara ait işyerlerinden aldıklarını beyan etmeleri üzerine her iki şahsa ait iş yerlerinde arama yapılmış olup şüpheli E.G ‘ye ait iş yerinde 12 adet boş 5 litrelik şişe ile 1 adet dolu 0,5 litrelik şişenin ele geçirilmiştir. Şüpheli M. K’ya ait iş yerinde yapılan arama sonucunda herhangi bir suç ve suç unsuru ele geçirilememiştir. Her iki şüpheli hakkında gözaltı talimatı verilmiş olup adli işlemleri tamamlanan E.G isimli şüpheli, Cumhuriyet Başsavcılığımızda alınan ifadesi sonrası Tutuklanmak üzere Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş olup, yapılan sorgusu üzerine tutuklanmasına karar verilmiştir, diğer şüpheli hakkında ise adli işlemler devam etmektedir. Gerçekleşen olaylara ilişkin ayrıntılı soruşturma işlemlerine devam edilmektedir’’ denildi.