Birecik’te Caddeler, Parklar ve Kıyı Şeridi Sessizliğe Büründü

Birecik’te Caddeler, Parklar ve Kıyı Şeridi Sessizliğe Büründü

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde sessizlik hâkimdi. İlçenin önemli noktalarında Birecik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri sıkı kontrol yaptılar. Yüzlerce araç sorgulandı; kurallara uymayan vatandaşlara ceza yazıldı. Öte yandan kısıtlamadan muaf tutulan işyerleri de vatandaşlara hizmet vermeye devam etti.
Martı Sesleri Sahil Şeridini Şenlendirdi
Uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sakinliğe bürünen Birecik sahil şeridi martılarla dolup taştı. İnsan ve araç kalabalığının olmadığı alanlar, martı sesleriyle şenlendi.
Emniyetten Sıkı Denetim
Birecik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçenin önemli geçiş noktalarında uygulama ve denetimler gerçekleştirildi. Yapılan uygulamada yüzlerce araç ve şahıs sorgulandı. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olmayıp kısıtlamaya uymayanlara ise ceza yazıldı.
Muaf Tutulan İşyerleri Vatandaşlara Hizmet Vermeye Devam Etti
Birecik'te sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan marketler, bakkallar, kasaplar, paket servisi yapan restoran ve pastaneler vatandaşlara hizmet vermeye devam etti. Konuyla ilgili olarak bir restoran işletmecisi tarafından yapılan açıklamada: “Hepimizin sağlığı için sokağa çıkma kısıtlaması güzel bir uygulama. Bizler saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında paket servisi olarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Ayrıca işyerlerimizde sıkı bir şekilde hijyen tedbirleri almış bulunmaktayız. Hep birlikte zor bir süreçten geçsek de bu sürecin en kısa zamanda biteceğine inancımız tamdır.” İfadeleri kullanıldı.