EKDS sistemi Nizip’te kullanılmaya başlandı

EKDS sistemi Nizip’te kullanılmaya başlandı
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) Nizip’te kullanılmaya başlandı.
Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, hayata geçirilen (EDKS) uygulamasının Nizip’te ilk kez başlatılması nedeniyle Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
Ziyarette, işlem yaptıran vatandaşlar ile sohbet eden Kaymakam Çağlar, vatandaşların Tapu Müdürlüğünün çalışmalardan ve personellerden memnun olduklarını ifade etmeleri nedeniyle, Kaymakam Oğuz Alp Çağlar da, yapmış oldukları çalışmalar ve vatandaşların memnuniyeti nedeniyle, Tapu Müdürü Sinan Göyşen ve tüm personellere teşekkür etti.
Ardından sistemin nasıl çalışacağına ve vatandaşların neler yapması gerektiği konusunda bilgi alan Çağlar, uygulama sayesinde sahtecilik işlemlerinin önüne geçileceğini söyledi.
Gaziantep Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü İbrahim Ersoy ise, sistemin müdürlüğe bağlı bağlı 24 Tapu Müdürlüğünün tamamında uygulanmaya başlayacağını söyledi.
EKDS uygulamasıyla mülkiyet devir işlemleri ve hak sahibinin tespitinin daha güvenli ve daha hızlı hale getirilmesi amaçlandığını belirten Ersoy şunları kaydetti.
‘’İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucu hayata geçirilen Elektronik Kimlik Doğrulama Sisteminde kullanılan Kart Erişim Cihazları (KEC) sayesinde, talep sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veri tabanındaki parmak izlerini kısa süre içinde eşleştirerek çalışan sistem; Tapu Müdürlüklerinde sahtecilik girişimlerinin önüne geçilmesi ve yasadışı şekilde kimlik sahteciliği yapılarak mülkiyetin şekilde el değiştirmesi sonucunda oluşacak hak kayıpları ve mağduriyetlerin engellenmesi hedeflenmektedir. Söz konusu uygulama vatandaşa herhangi bir mali külfet getirmemekte işlem güvenliğini sağlamaktadır.’’