GAZİRAY NEFES ALDIRACAK

GAZİRAY NEFES ALDIRACAK

Gaziantep trafiğini bir nebze de olsa hafifletecek olan Gaziray banliyö tren seferleri 5 Kasım Cumartesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılarak hizmete girdi. 25,5 kilometre uzunluğunda ve 16 istasyondan oluşan hat Türkiye’de İZBAN, Marmaray ve Başkentray’dan sonra ülkemizdeki dördüncü banliyö tren sistemidir. İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra bu seferlerin Gaziantep’te yapılması Gaziantep için büyük bir hizmet olarak görülmesi gerekmektedir. Gaziray’da emeği geçenleri tebrik ediyorum, bu proje şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Açılışı gecikmeli de olsa seferlerin başlaması ve özellikle yıl sonuna kadar ücretsiz olarak hizmet vermesi de Gaziantep’te yaşanan vatandaşlarımız için bir moral olmuştur. Vagonlarının yetişmediğinden dolayı Ankara’daki Başkentray’dan alınmak suretiyle şehrimize getirilmesi kamuoyunda gündem olmuştu. Bunun da yöneticilerin kamuoyunu bilgilendirmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Gaziantep trafiği Gaziray seferleri ile bir nebze de olsa rahatlayabileceğini düşünüyorum. Toplu taşıma için büyük bir avantaj sağlayacaktır.
NİZİP’TE RAYBÜS HİZMETTE
Gaziray banliyö tren seferlerinin hizmete girmesiyle birlikte Gaziantep-Nizip arasındaki tren seferleri de 6 Kasım itibarıyla hizmete başladı. 40 kilometrelik mesafe olmasına rağmen yaklaşık çeyrek asırdır yolcu taşımacılığı için bu hat kullanılmıyordu. Bu hattın devreye girmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum. Öğrenci ve çalışanlar için büyük avantajlar sağlayacağını düşünüyorum. Özellikle aylık abonman ile düşük maliyetle konforlu bir yolculuk imkanı elde edilecektir. Nizip-Gaziantep arası tren seferleri şimdilik sabah ve akşam olmak üzere iki sefer şeklinde planlanmaktadır. Vatandaşların taleplerine göre bu seferlerin artırılabileceği düşünülüyor. Bizde uzun yıllar sonra Nizip-Gaziantep arasında hizmete başlayan tren seferleri ile yolculuk yapma imkanı bulduk, nostaljik bir yolculuk yaparak çocukluğumuzu geri yaşadık.
HIZLI TREN ŞART
Şehirlerarası trafik yoğunluğunun azaltılması için şehrimize ve bölgemize en kısa sürede hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Ankara-Adana ve Adana-Gaziantep hızlı tren projeleri ile ulaşım daha hızlı ve konforlu hale getirilebilinir. Avrupa ülkeleri hızlı tren projelerinde bizden iyi durumda, ülkemizde Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul, Konya-İstanbul arasında yüksek hızlı tren seferleri yapılıyor. Adana-Gaziantep ve Gaziantep-Habur arasında yıllardır çalışmalar yapılıyor ve inşaAllah kısa sürede bu projeler hayata geçirilir ve bölgemizde de bu konforlu yolculuklar başlar.