Lisanslı Depoculuk ve Hububat Piyasaları Kongresi Antalya'da düzenlendi.

Lisanslı Depoculuk ve Hububat Piyasaları Kongresi Antalya'da düzenlendi.

Kongreye Nizip ilçesinden Türkiye'nin ilk özel şirketi olan Zerovasa Lidaş Antep Fıstığı Lisanslı Deposu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Atilla Demir ve Haşim Korkmaz katıldı.

Kongre programında, "Lisanslı Depoculukta Mevcut Sorunlar-Çözüm Önerileri, Lisanslı Depoculuk Devlet Destek ve Teşvikleri, Yurtiçi ve Yurtdışı Hububat Piyasalarındaki Gelişmeler, Mevcut Durum ve Öngörüler, Yetkili Sınıflandırıcılık Sisteminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri" ve diğer birçok ilgi çekici konuda oturumlar gerçekleştirildi.

LİDAŞDER Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Genç, kongre ile üyeler ve sektör paydaşları arasındaki etkileşim ve tecrübe paylaşımının artırılması, güncel koşulların masaya yatırılması, mevcut ve yeni piyasalar için ticari ilişkilerin güçlendirilmesinen amaçlandığını söyledi. Genç, "Kongre Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, TSE, TOBB, Türkiye Ürün İhtisas Borsası, Merkezi Kayıt Kuruluşu, bankalar, mevcut faaliyette olan lisanslı depo işletmeleri, lisans aşamasında olan lisanslı depo işlemleri, yetkili sınıflandırıcı laboratuvarları, Antep fıstığı, un sektörü, yem sektörü olmak üzere, yaklaşık 400 kişinin katılımıyla düzenlendi.

Programın sonunda LİDAŞDER Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Genç tarafından Zerovasa Lidaş Antep Fıstığı Lisanslı Deposu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haşim Korkmaz üyelik sertifikası takdim etti.