Muhtar Abekir Turan’ın Hayvan sevgisi bir başka güzel

Muhtar Abekir Turan’ın Hayvan sevgisi bir başka güzel

Muhtar Abekir Turan’ın Hayvan sevgisi bir başka güzel

Nizip Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Fevkani Mahalle Muhtarı Abekir Turan’ı yakından tanıyanlar onun ne kadar hayvan sever biri olduğunu bilirler.

Hayvanlara karşı aşırı sevgi besleyen Fevkani Mahalle Muhtarı Abekir Turan, hayvanları ve özellikle de insanlara sadık olan köpekleri çok sevdiğini söyledi. Turan, Fırat Mahallesinde bulunan Belediye’ye ait fidanlıkta nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan "Kulaklı Orman Baykuşu" ile objektiflere boz verdi.

Fevkani Mahalle Muhtarı Abekir Turan,Türkiye'de genel olarak İç Anadolu Bölgesi'nde görülen ve sayıları giderek azalma eğilimi gösteren ''Kulaklı orman baykuşu (Asio otus)'' Nizip ilçesinde yüreklere su serpen pozlar verdi.

Dünyada Kuzey Amerika, Avrupa ve Afrika'nın kuzeyinde geniş yayılım gösteren ve Türkiye'de bugüne kadar Türkiye'de Ankara, Eskişehir, Yozgat, Karaman, Tuz Gölü, Niğde, Adana, Diyarbakır, Bolu, Ağrı, Mersin, Avşa Adası, Beyşehir ve Burdur Gölleri, Sultansazlığı, Sinop, Antalya'da görülerek kayda alınan ''Kulaklı orman baykuşu'', Nizip’te de yine ortaya çıktı.

Nizip’te görülen ''Kulaklı orman baykuşu'', büyük görüntüsü, renkli gözleri ve ismine ilham kaynağı olan büyük kulaklarıyla dikkat çekerken Muhtar Turan bu kareleri NRT ile paylaştı.

Muhtar Turan, yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde sokaklarda kalmış sahipsiz hayvanları unutmayalım ve onlara içecek ve yiyecek temin edip götürelim ki onlarda yaşama tutunsunlar”  dedi.