SMA hastası küçük ikranur uzanacak yardım eli bekliyor

SMA hastası küçük ikranur uzanacak yardım eli bekliyor
SMA hastası küçük ikranur uzanacak yardım eli bekliyor

SMA hastası küçük ikranur uzanacak yardım eli bekliyor

Türkiye’de SMA tanısı konulmuş en küçük hastalardan biri olan Nizip ilçesinin tek SMA hastası olan İkranur Uztimur, onu iyileştirme olasılığı yüzde 95 olan tedavi yöntemine ulaşmak için yardım bekliyor. İkranur'un iyileşmesi için ailesi sosyal medyada bir yardım kampanyası başlattı. Tedavinin karşılanması için 2 milyon tl gerekiyor.

Baba İshak Uztimur , “Bu tedavinin ülkede olması, bununla ilgili tüm çağrıların yapılması, adımların atılması gerekiyor. Yurt dışındaki ilaç olumlu yanıt veriyor. Orada şu anda bu tedaviyi gören aileler var. Olumlu yanıtlar alanlar var" dedi.

Çocukları SMA hastası olan aileler, yavrularının sağlığına kavuşması için yurtdışında bulunan ilaçlara ulaşmaya çalışıyor. 4 aylıkken kızları ikranur'un başını tutamadığını ve az hareket ettiğini fark eden Uztimur, ailesi de onlardan biri. İkranur Uztimur, Türkiye'de tanısı konulmuş en küçük SMA Tip 1 hastası. Türkiye'de bu hastalığın tedavisi için kullanılan bir ilaç var ancak İkranur, hala bu ilaca ulaşabilmiş değil. Öte yandan Uztimur ailesi, Amerika'da bulunan ve Türkiye'deki ilaca göre, hastalık üzerinde daha etkili olan tedaviyi görmek için bir yardım kampanyası başlattı. İkranur, yurt dışındaki bu tedaviyi aldığında sağlığına kavuşma ihtimali yüzde 95. Ancak tedavi için gerekli olan para 2 milyon tl gerekiyor. Uztimur ailesi hem kızları için, hem de bu hastalık ile mücadele eden tüm aileler için çağrıda bulunarak, yurt dışındaki ilacın Türkiye'ye getirilmesini ve bu tedaviye ulaşmayı istiyor.
Yardımlarınız için baba İshak Uztimur'u 0 541 354 46 16 nolu  telefonunu arayabilirsiniz.