Trafik ve İlkyardım Haftası Etkinlikleri Yapıldı

Trafik ve İlkyardım Haftası Etkinlikleri Yapıldı

Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri kapsamında Nizip Salih İlhan İmam Hatip Ortaokulu ögrenci ve öğretmenler günlük hayattan esinlenerek hazırlanmış örnek olaylar canlandırılarak bu sayede öğrenciler bilinçlendirildi.Trafik ve İlk yardımda dikkat edilmesi gereken hususlar uygulamalı biçimde  gösterildi.

Ülkemizde trafik kazalarının önlenmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla mayıs ayının ilk haftası "Trafik ve İlk Yardım Haftası" olarak kabul edilmiştir.

Trafik; kara, hava, deniz taşıtları ile yayaların kendilerine özgü yollarda gidip gelmesi olayıdır. İlk yardım ise herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan geçici ve ilaçsız uygulamalardır.

Uygarlık tarihinde tekerleğin bulunması önemli bir olaydır. Önceleri yüklerini kendileri taşıyan, hayvanlara taşıtan insanlar tekerleğin bulunması ile taşıt araçları yaptılar. Uzun süren çalışmalar, araştırmalar sonucu buharı bulan, motor gücünden yararlanmayı öğrenen insanlar bu buluşlarını taşıtlara uyguladılar. Önce kara taşıtlarının, sonra deniz ve hava taşıtlarının sayıları çoğaldı, hızları arttı.

Her gün gazetelerde okuduğumuz; radyoda dinlediğimiz, televizyonda izlediğimiz trafik kazaları; dikkatsizlikten, kendine fazla güvenmekten ve trafik kurallarına uymamaktan meydana gelir. İnsan yaşamı bakımından trafik, çağımızın en önemli sorunudur. Büyük kentlerde günün her saatinde taşıtlarla karşılaşırız. Trafik kazalarında yaralanan ve ölenlerin çoğu 5-14 yaş arasındaki çocuklardır.

Bu nedenle Trafik Haftası´nda, özellikle ilkokullarda, öğrencilere trafik kuralları öğretilir. Trafik kazasına uğramamak için hafta boyunca öğrendiklerimizi hiç unutmayalım. Yürürken, karşıdan karşıya geçerken tüm trafik kurallarına uyalım.