Nizip’te 4 ayda 2. Kez 3’üz bebek sevinci

Nizip’te 4 ayda 2. Kez 3’üz bebek sevinci

Nizip ilçesinde 4 ayda 2. Kez 3’üz bebek dünyaya geldi.

Nizip ilçesinde Yaklaşık 4 ay önce yabancı uyruklu Hıyem Dair ile Luay El İsa çiftinin üçüz bebekleri dünyaya geldiği Nizip Devlet Hastanesinde, 4 ay sonra yeniden 3’üz bebek dünyaya geldi. Bekri Cicu ve Beyan Humsi çifti’nin 2 erkek bir kız bebeği sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. 4 ayda 2. Kez 3’üz bebek doğumuna giren Nizip Devlet Hastanesi Kadın ve Doğum Uzmanı Hilmi Taşdemir, her iki 3’üz bebek doğumunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadan başarılı bir şekilde bebeklerin doğumunu gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kadın ve Doğum Uzmanı Hilmi Taşdemir 4 ayda 2. Kez 3’üz bebek doğurduğunu ifade ederek, “Hastanemizde son 4 ay içerisinde 2. Kez 3’üz bebek doğumunu gerçekleştirdik. Hastamız çocuk sahibi olamama sebebiyle geldi. Öncelikle gebe kalamamasının sebepleri araştırıldı. Sebeplere yönelik tedavisi verildi. Spontan gebelik olması için ilaç tedavisi başlandı. Gebe kalması sağlandıktan sonra takiplerde gebeliğin 3’üz olduğu anlaşıldı” dedi.
Hastalarının 3’üz gebe olduğunu anladıktan sonra sıkı takibe başladıklarını ifade eden Dr. Taşdemir, “Hastamızı sıkı takibe aldık. Hastamızın zor bir gebeliğinin olduğunu bildiğimiz için sıkı bir takibe aldık. Hastamızı 35. Haftasına kadar takip ettik ve yatışını verdik. Sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmesine vesile olduk. Hastamıza hayırlı olsun diyorum. 3’üzler 2 erkek bir kız çocuğu oldu. bebeklerin 2 kilo 250, 2 kilo 500 ve 2 kilo 850 gram olarak dünyaya geldi. Hastamız sezeryan ile doğum yaptı” ifadelerini kullandı. 

Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Abdullah Tiryaki ise, “Daha öncede 3’üz bebek takip ettik. Daha önceki 3’üz bebekleri de 2-3 haftalık tedavinin ardından taburcu ettik. Halen polikliniğimize düzenli olarak geliyorlar durumlarını takip ediyoruz. Tekrar bir 3’üz bebek gebeliği geldi. Bizde gereken hazırlığımızı yaptık. Zaten daha önceki doğumdan tecrübemiz vardı. Bebeklerimiz gayet kilo olarak yeterli düzeyde umarım bu 3’üzleride diğerleri gibi sağlıklı bir şekilde annelerinin kucağına vereceğiz” diye konuştu.