İYİ Parti'de Başkülekçi rüzgarı!

İYİ Parti'de Başkülekçi rüzgarı!

İyi Parti Genel Merkezi tarafından 2023 Genel seçimi öncesi tüm illerde kongre kararı almasının ardından Gaziantep ilçe kongreleri tamamladı. Gözler il kongresine çevrildi. 

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Celal Yıldırım'ın vefat etmesinden sonra bir süre başkansız kalan partinin il başkanlığı için heyacanlı süreç başladı. Genel merkezin almış olduğu karar sonrasında Gaziantep'te 9 ilçe kongresini tamamladı.22 Ocak 2023'de yapılacak il başkanlığı için adaylar sahaya çıktı. 

GENEL MERKEZ TEK LİSTE İSTİYOR 

2023 Genel Seçimi öncesi tüm illerdeki kongrelerini tamamlamak isteyen  İyi Parti Genel Merkezi'nin 31 ilde il kongrelerinde tek liste konusunda karar aldığı iddia edildi. İYİ Parti Genel Merkezi'nin 31 ilde il başkanlığına tek liste halinde gideceği ve bu illerden bir tanesinin de Gaziantep olacağı öğrenildi.

KULİSLERDE ŞERİF BAŞKÜLEKÇİ İSMİ
 DİLLENDİRİLİYOR 

NRT Muhabirinin edindiği kulis bilgilerine göre Gaziantep'te de İyi Parti il başkanlığı için start verilirken geçmiş yıllarda Anavatan Partisi il başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten, kentte sevilen sanayici ve iş adamı kimliğiyle de bilinen Şerif Başkülekçi'nin isminin il başkanlığı için geçtiği öğrenildi.

AKŞENER VE PARTİLİLER BAŞKÜLEKÇİ
İSMİNE SICAK BAKIYOR

 İyi Parti Gaziantep teşkilatının da Başkülekçi'nin ismine sıcak baktığı iddia edildi.NRT Muhabirinin edindiği bilgilere göre Başkülekçi isminin parti teşkilatında da olumlu bulunduğu ve ciddi anlamda karşılık gördüğü belirtildi. İddiaya göre, Başkülekçi'nin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile de görüştüğü ve Akşener'in de Başkülekçi'nin il başkanlığına sıcak baktığı iddia edildi.

BAŞKÜLEKÇİ GÖREVDEN KAÇMAYACAK

 Öte yandan il başkanlığı için ismi geçen Şerif Başkülekçi'nin ise genel merkez tarafından böyle bir görev verilmesi durumunda bu görevden kaçmayacağı öğrenildi. Genel merkezinde Başkülekçi'yi Ankara'ya çağırarak görevi tek liste halinde kendisine takdim edeceği iddia edildi.

BAŞKÜLEKÇİ TEŞKİLATLA BÜTÜNLEŞİYOR 

İYİ Partinin 22 Ocak 2023’de yapacağı Gaziantep il kongresi öncesi tüm ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Şerif Başkülekçi iyiden iyiye parti çalışmaları için kollarını sıvadığı ve bu çıkışın partililer tarafından dikkatle takip edildiği öğrenildi.

ADAY BOLLUĞU 

Kongre tarihinin belli olmasının ardından il başkanlığı için adaylığını deklare eden Mehmet Başaran resmen adaylığını açıkladı. Bunun yanı sıra gizliden adaylık çalışmalarını yürüten Mehmet Tiryaki, Mehmet Karahan ve kurucu il başkanı İzzetin Şahin’in de önümüzdeki günlerde adaylıklarını açıklayacakları gelen kulis bilgiler arasında yer alırken 600 delegenin oy kullanacağı ve seçimin Ekselans düğün salonunda yapılacağı öğrenildi.