NİZİP TİCARET BORSASI YILIN İLK KIRMIZI FISTIĞINI ÖDÜLLENDİRDİ

NİZİP TİCARET BORSASI YILIN İLK KIRMIZI FISTIĞINI ÖDÜLLENDİRDİ

Nizip'te yılın ilk mahsul kırmızı kabuklu Antep fıstığını yetiştiren çiftçimiz, Nizip Ticaret Borsası tarafından ödüllendirildi.
Nizip ilçesi Dazhöyük kırsal mahallesinde çiftçilik yapan Mehmet Emin Kılıçparlar tarafından yetiştirilen Antep fıstığı, sezonun ilk ürünü olarak kayıtlara geçti.

Hasat mevsiminden önce olgunlaşarak doğal rengine ve tadına kavuşan 2021 yılının ilk Antep fıstığı için Nizip Ticaret Borsası’nda  ödül töreni düzenlendi.

Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Ahmet Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Osanmaz, Meclis Başkanı Mahmut Şahin, Meclis Başkan Yardımcısı Haşim Aslan,  Meclis Üyesi Reşat Oktay ve Meclis Üyesi Coşkun Güngördü’nün katılımlarıyla gerçekleştirilen törende, çiftçi Mehmet Emin Kılıçparlar altın ile ödüllendirildi.
 
Ödül töreninde yılın ilk kırmızı Antep fıstığını getiren çiftçimizi tebrik eden Başkan Sarı 2021 sezonun tüm üreticiler adına bereketli ve bol kazançlı geçmesi temennisinde bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçemizin en önemli geçim kaynağından biri olan antep fıstığı günümüzde gıda sanayinin vazgeçilmezleri arasında yer almıştır. İlçemizde yetiştirilen antep fıstığı   diğer bölgelerde yetiştirilen fıstıklara göre daha rehalı olduğu için bölgemizde yetiştirilen Antep fıstıkları ayrı bir öneme sahiptir. Tüketici tarafından her zaman önemle tercih edilmektedir. Antep fıstığı ayrıca ilçemizde on binlerce insanımız için gelir kaynağı oluşturmaktadır.
Birçok insanımız evine bu işten ekmek götürmektedir. Fıstığın değerinde alınıp satılması ilçemiz adına ekonomik öneme sahiptir. Bu nedenle dalından koparılan yılın ilk Antep fıstığını, bereketli geçecek bir sezonun müjdeleyicisi olarak görüyoruz. İlçemizin en büyük geçim kaynağı olan Antep fıstığı’nın hakettiği değeri görmesi için Nizip Ticaret Borsası olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Tüm çiftçilerimize kazasız belasız hayırlı hasatlar diliyorum.”dedi.
 
Yılın ilk mahsul kırmızı fıstığını yetiştiren çiftçi Mehmet Emin Kılıçparlar ise, “Yılın ilk mahsul ürününü yetiştirmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, Nizip Ticaret Borsası’nın Antep fıstığı üreticisine verdiği destek ve değerden dolayı teşekkür ederim.” dedi.