Nizip'te bayram öncesi yetim çocukların yüzünü güldü

Nizip'te bayram öncesi yetim çocukların yüzünü güldü

Nizip İlçe Müftülüğüne bağlı Hz. Rümeysa Hatun Kız Kur'an Kursu ve Hz.Asiye Kız Kur'an Kursu Kurban Bayramı öncesinde, "Bayram harçlığı benden projesi" kapsamında bayram harçlığıyla yetim çocukların yüzünü güldürdü.

Nizip'te yardım faaliyetlerine hız veren Hz. Rümeysa Hatun Kız Kur'an Kursu ilçede hayırseverlerin yardımlarını muhtaç, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Hz. Rümeysa Hatun Kız Kur'an kursu öğreticisi Aslıhan Polat ile Hz.Asiye Kız Kur'an Kursu öğreticisi Emine Özdemir'in öncülüğünde  ilçe de geleneksel bir bayramlaşmaya dönüşen yetim "Bayram harçlığı benden projesi" ile bu bayram da yetim gönüllere dokundu. Ramazan Bayramı'nda 200 çocuğa ulaşılan proje kapsamında Kurban Bayramı'nda ise 80 çocuğa bayram harçlığı dağıtıldı.

Nizip İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik, ilçe genelinde bu tür yardımlarımız devam ediyor. Ben, buradan bu çocuklarımıza maddi kaynak sağlayan bize destek çıkan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Tabi, gönül isterdi ki bize müracaat eden tüm çocuklarımıza harçlık verebilmek. Ancak, imkanlar sınırlı olduğu için biz de sınırlı sayıda çocuğa yardım edebiliyoruz. İnşallah bundan sonra da bize yardım geldikçe, Kurban Bayramı'nın dışında da olsa biz bu yetimlere ve diğer ihtiyaç sahiplerine yardıma devam edeceğiz.” dedi.

Müftü Özçelik, Hz. Rümeysa Hatun Kız Kur'an kursu öğreticisi Aslıhan Polat ile Hz.Asiye Kız Kur'an Kursu öğreticisi Emine Özdemir ve tüm gönüllerimize teşekkür ediyorum.

Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eden Özçelik, şunları kaydetti: “İnşallah Müslümanların sıkıntı çektiği, Kudüs'ün işgal altında kaldığı, bütün Müslümanların sıkıntılarını giderdiği son bayram olsun.” dedi.