AŞI ENTÜBEYİ ENGELLİYOR

AŞI ENTÜBEYİ ENGELLİYOR

Çin’den ithal edilen sinovac aşısı vurulmaya devam ediliyor. Şimdiye kadar 2 milyon 750 bin kişiye aşı vuruldu. Sağlık çalışanlarına ikinci faz aşı vurulmaya başlandı. Şu ana kadar aşı olup, üzerinden 10 gün geçtikten sonra entübe olan tek bir kişinin olmaması sevinçle karşılandı. Ancak İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonlu virüsün etkileri halen araştırılmaya devam ediliyor. Milli aşımızın henüz üretim aşamasına gelmemesi, ithal edilen aşıların ise gelmesinin uzun sürmesi nedeniyle insanlarda tedirginlik artmış durumda. Aşı’da birçok ülkeden önde olmamıza rağmen insanlarımız bir an önce aşının nüfusumuzun en az yarısına kısa sürede vurulmasını beklemektedir. Aşı sayesinde virüse yakalananlar bile ağır hasta durumuna düşmüyor. Mutasyona uğrayan virüsden bile en az hasarla etkileniyor. Aşının yan etkileri ise şu anda düşük seviyelerde bulunuyor. İnşallah kısa süre içerisinde yerli aşı ortaya çıkar ve bu virüsün etkisi tüm dünyada en aza iner. 
Dünya ekonomisini ve düzenini alt-üst eden virüs, tüm dünyada etkisini artırmaya devam ediyor. Aşının hayata geçmesiyle birlikte ağır hasta sayılarında azalma yaşanmaya başlandı. Ancak aşının teminindeki aksaklıklar yüzünden ulaşması zorlaşıyor. Türkiye ilk olarak sağlık çalışanları ve yaşlılara vurmaya başlanmıştı. Ancak yeterli miktarda aşı temin edilemeyince vurulması da uzun zaman alacağa benziyor. İlk etapta Çin ile antlaşma yapan Türkiye 50 milyon doz anlaşması yapmasına rağmen bu miktarı önümüzdeki 3 ay içerisinde alabileceğe benziyor. Mevsimlerin kış olması nedeniyle virüsün yayılma hızı daha da hızlı bir hal almaktadır. 
Rabbim bu tür felaketlerden tüm insanlığı kurtarsın ve bizlere de bu musibetlerden ders çıkarmayı nasip etsin. Etrafımıza iyi bakarak kendimizi muhasebe etmeliyiz ve bu tür felaketlerin bir daha olmaması için Allah’a kulluk görevimizi yerine getirmeyi ihmal etmemeliyiz.