Başkan Sarı’nın zam oranı ayakta alkışlandı

Başkan Sarı’nın zam oranı ayakta alkışlandı

Başkan Sarı’nın zam oranı ayakta alkışlandı

Nizip Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeyi Başkan Sarı’dan dinleyen belediye personelleri, maaş ve soysal haklarına yansıyan zam oranını ayakta alkışlayarak Belediye Başkanına teşekkür ettiler. 

Belediyenin Konferans Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, alın teri ve emekleriyle Nizip için çalışan belediye personellerine verilecek olan gerek sosyal haklar, gerekse maaş zammıyla ilgili hassas bir çalışma yapıldığını söyledi.

Amacımız işçi kardeşlerimiz için yüksek rakamları elde etmek ve hayat standartlarını yükseltmektir diyen Başkan Sarı, sosyal haklar ve maaşlara yapılan zamlarla ilgili şunları konuştu.

‘’Bir yıl önce yevmiye olarak 130 lira alan arkadaşımızın yevmiyesi 170 liraya çıktı, aylık yemek yardımımız 180 liraydı biz bu yemek yardımını 330 liraya çıkardık daha önce gün başı olarak yemek parası alınıyordu şimdi biz bunu 30 güne çıkardık. Daha önce çocuk başı 35 lira yardım alınıyordu biz bunu 50 liraya çıkardık yine bununla birlikte daha önce sadece 3 çocuk yardımı sınırı vardı biz bunu sınırı da kaldırarak kaç tane çocuk varsa hepsi de bu yardımdan faydalanacak şekilde yeni bir düzenleme yaptık. Yakacak yardımı 40 lira ödeniyordu bunu da 150 liraya çıkardık. Eğitim yardımlarımıza da bir zam uyguladık daha önce ilkokula giden bir çocuğumuz için ödemiş olduğumuz 135 liralık yardımı 400 liraya,  ortaokula giden bir yavrumuz için ödemiş olduğumuz 145 lirayı da 400 liraya, liseye giden bir öğrencimize yapmış olduğumuz 160 liralık yardımı 500 liraya ve üniversiteye giden öğrencimiz için yapmış olduğumuz 190 liralık yardımı da 1050 liraya çıkardık. Ramazan Bayramında işçilerimize ödenen 100 liralık bayram yardımını 500 liraya, yine Kurban Bayramında aynı şekilde ödenen 100 liralık yardımı da 750 liraya çıkarmış bulunuyoruz. Özellikle temizlik işlerinde çalışan arkadaşlarımıza temizlik ve koku yardımı olarak aylık 200 lira ek ödeme vereceğiz. Bekar olan kardeşlerimize evlendikleri zaman yapmış olduğumuz 200 liralık evlilik yardımını bundan böyle yardımı 1000 liraya yükseltmiş olduk. Daha önce belediye olarak doğum yardımları yapılmıyordu bundan böyle 3 çocuktan sonra doğacak olan her yavrumuz için 500 lira yardımda bulunacağız bunun yanı sıra çocuğu olmayan yol arkadaşlarımıza tüp bebek tedavisi için 6 bin lira para desteğinde bulunacağız. Daha önce işçinin iş kazası sonucu ölümünde yapılan 1.600 liralık yardımı 25 bin liraya, normal ölümlerde yapılan 1.350 liralık para yardımını da 10 bin liraya çıkardık bunun haricinde işçinin ölen yakınları için verilen 400 liralık yardımı da 1000 liraya çıkarıyoruz. Bunları hepsini bir arada topladığımız zaman 2020 yılı maaşlarına yapılan artış yüzde 35’i buluyor. Siz değerli çalışma arkadaşlarım yapılan bu artışın çok fazlasını hak ediyorsunuz çünkü sizler gecenizi gündüzünüze katarak bu memlekete hizmet ediyorsunuz alnınızın teri, elinizin emeğiyle gayret gösterip çoluk çocuğunuza ananızın ak sütü gibi ak maaşlarınızı götürüp yediriyorsunuz bizde bu noktada her zaman sizin yanınızdayız inşallah bu toplu sözleşmemizde sizleri bir nebzede olsa rahatlatmış olacak ve bundan önce hep birlikte nasıl çalıştıysak bundan sonra da aynı heyecanla çalışmaya devam edeceğiz ‘’ diyerek yapılan sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.
Hizmet İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarıyla sonuçlandığını söyledi.
Yapılan görüşmelerde Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın işçilerin alın terine ne kadar sahip çıktığını bir kez daha gördüğünü belirten Çınar, ben bu konuda işçilerimizin yanında olarak sosyal hak ve maaşlarına en güzel şekilde zam uygulayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor yapılan sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ dedi. 
Tören imzaların atılması ve Hizmet İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar’ın Belediye Başkanı Sarı’ya hediye takdimiyle son buldu.