Nizip Belediyesi Sokak hayvanlarını unutmuyor

Nizip Belediyesi Sokak hayvanlarını unutmuyor

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında hafta sonları uygulanan kısıtlamada boş kalan sokaklardaki hayvanlara Nizip Belediyesi sahip çıkıyor.

56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle beslenme imkanları azalan sokak hayvanlarının imdadına yetişen Belediye ekipleri cadde ve sokaklardaki kedi köpek ve kuşları besliyor.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın talimatlarıyla çalışmalarını sürdüren ekipler, kısıtlama nedeniyle yiyecek bulma sıkıntısı çeken kedi, köpek ve kuşlar için yiyecek ve yem hazırladı.
Çalışma kapsamında,  ilk olarak cami avlusu ve refüjlerdeki kuşlara yem bırakan ekipler, daha sonra cadde ve bulvarlarda bulunan köpek ve kedilere de yiyecek bıraktı.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı, sokak hayvanlarına sahip çıkarak toplumsal bir bilinç oluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek "Hayvan sevgisi, yüce dinimizin ve kültürümüzün gereğidir.  Bizlerde bu bilinçle hareket ederek sokak hayvanlarına sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız sadece bugünlük değil yıl boyunca belediyemiz sınırları içerisinde bulunan yaşam alanlarındaki can dostlarımıza karşı bu görevimizi ifa edeceğiz" dedi.

Yapılan çalışmadan memnun kalan vatandaşlar ise, salgın nedeniyle yaşanan bu zorlu süreçte sokak hayvanlarını unutmayan belediye ekiplerine teşekkür etti.