Nizip’te Rahvan At Yarışı heyecanı

Nizip’te Rahvan At Yarışı heyecanı

Nizip Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun organize ettiği Nizip Geleneksel Rahvan At Yarışları’nın 4’üncüsü yapıldı.
Hancağız Barajı yanında bulunan boş bir arazide oluşturulan pistte gerçekleştirilen organizasyonda 7 kategoride 55 at yarıştı. 
Çevre il ve ilçelerden gelen at sahipleri ve jokeyler yarışmadan önce federasyon heyetine kayıt yaptıktan sonra belli bir süre atlarıyla toprak pistte antrenman yaptı. Daha sonra kategoriler şeklinde yapılan yarışma yaklaşık 3 saat sürdü. Yarış sırasında vatandaşların heyecanlı olması ve sürekli jokeylere taktik vermesi dikkati çekti. 
Yarışmanın sonunda üçlü tayda Abdülhadi Saydaş, dörtlü tayda Abdülbaki Taydaş, destede Muhammet Yıldırım, küçük ortada Şeref Ömeroğlu, büyük ortada Mehmet İnci, başaltıda Cuma Alan, başta ise Beşir Ballıbey birinci oldu. 
Dereceye giren jokey ve at sahiplerine federasyon tarafından kupa verildi.
Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Sosyal belediyecilik alanında birçok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ve bugün gerçekleşen rahvan at yarışlarının da bunlardan birisi olduğunu ifade ederek yarışmaya katılan jokey ve at sahipleriyle birlikte yarışanların heyecanına ortak olan tüm misafirlere teşekkür etti.
Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Zeki Genellioğlu, ise tüm yarışçılara ve ev sahipliğinden dolayı Nizip Belediyesi’ne teşekkür etti.