Vali Gül Nizip'te İncelemelerde Bulundu

Vali Gül Nizip'te İncelemelerde Bulundu

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte, Nizip ilçesine gelerek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Nizip Kaymakamı Kemal Şahin, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve AK Parti Nizip İlçe Başkanı Mehmet Fatih Uzunaslan tarafından karşılanan Gül ve Şahin, ilk olarak Barak Sulama Projesinde elektrik maliyetini ortadan kaldıracak olan Güneş Enerji Sistemi (GES)’in kurulacağı alanda incelemelerde bulundu.

Daha sonra Belkıs Nizip Pompaj Sulaması BS Ana Kanalı Derz Dolgu ve Koruma Tedbirleri kapsamında yapılan ve Tarımsal ürün verimliliği ve kalitesinin artırılması bakımından son derece önemli olan mebran çalışmasını da yerinde gören Vali Gül ve beraberindekiler, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kırsal bölgelerdeki incelemelerin ardından ilçe merkezine geçen Vali Gül, burada da yapımı devam eden Maruf Marufoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ve sonrasında ise Nizip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Gül’ün gezi ve incelemelerine Büyükşehir Belediye Başkan vekilli Latif Karadağ, Nizip Belediye Başkan yardımcısı Yunus Emre Kılıç ve diğer ilgililer eşlik etti.