Mutluluk mu İstiyorsun?

Mutluluk mu İstiyorsun?

Mutluluk mu İstiyorsun?

İnsan sahip olduğu güzelliklerin farkında olup şükredebilmelidir.

Şükrettikçe şükredeceği daha büyük güzelliklere sahip olacaktır. Çünkü şükür Yaradan Allah'ın verdiklerinin farkına varmaktır. 

Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür deyimiyle hayata bakıp sahip olamadıklarına üzülürsen sahip olduklarının da kıymetini kaybedersin. Çünkü bu sefer sahip oldukların gözüne çirkin görünecektir. Ve sürekli olarak kendine sitem edeceksin. Ben niye onun gibi değilim, niye onun sahip olduklarına sahip değilim diye hayıflanıp duracaksın. Böylece hayata dair pozitif enerjini kaybederek başta kendine sonra da çevrene zarar vereceksin. 

Karamsarlık pazarından satın aldığın düşünceler seni içten içe yiyip bitirecektir. Ben buna layık değilim, hep sorunlar beni buluyor, ben bu evin hizmetçisi miyim, kimse beni anlamıyor, kimse beni sevmiyor... Bu cümleler her olumsuz düşünen birey için farklı da olsa hepsi için ortak nokta sevildiğinin ve kendisinin ne kadar çok değerli olduğunun farkında olmamaktır. Sabah uyandığında sorunları görmekle başlayacağımız hayat yerine bir tebessüm ve günaydın sözcüğü günü cennete çeviren mucizevi bir ifadedir. 

Mucize mi istiyorsun yüreğine bak!

Sevgiye layık olanları üzme! İnsan harika bir kompozisyondur. Duygusuyla, düşüncesiyle, inancıyla, sevinciyle, hüznüyle... 

Kalp EKG'sini bilirsiniz. Diken gibi çizgiler vardır inişli çıkışlı. Bu çizgilerin inişli çıkışlı olması insanın yaşadığının göstergesidir. Yani insanın hayatında inişler çıkışlar sevinçler ve hüzünler varsa bilin ki yaşıyorsunuzdur. Yani canlısınız ve yaşamak için mücadele edecek güce sahipsiniz. Peki bu çizgi düz olursa ne olur? O çizgi düz olduğunda ölmüşüz demektir. Yani hayat bizim için anlamını yitirmiştir. İşte hayatını tek bir düz çizgiye çeviren insan zombiye dönüşür. Yaşayan bir ölüdür. Hayatta her zaman istediklerimize kavuşamayabiliz. Ama bunu karamsarlığa, umutsuzluğa, mutsuzluğa bir neden olarak görüp sadece olumsuz bakış açısıyla hayatı değerlendirmeye başlarsak işte o zaman yaşam çizgimiz olan YMG'yi (yaşam mücadale gücü) kaybederiz. Ve bu bizim mutluluğumuzun, sevincimizin, pozitif gücümüzün kısaca yaşam gücümüzün yok olması anlamına gelir. Nasıl ki EGK tek çizgi olunca yaşam sona eriyorsa YMG'de tek çizgiye, karamsarlığa evrilince yaşam mutluluğu sona erer.

Mutlu olmak mi istiyorsun? Her sabah sevdiklerine gülümse ve seni yeni bir güne uyandırdığı için Allah'ına şükret.

Seyit Ahmet Uzun